2016. augusztus 24., szerda

                                            Krémes 


Az ellenállhatatlan krémes :) sokak kedvence , én így sütöm :)

Tészta:
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
1 tojás sárgája,
1 csipet só,
1 dl tejföl

Ezeket összegyúrni és 1 órát pihentetni kell. Két lapot sütünk belőle , tepsi hátoldalán.

Krém:
40 dkg cukor-ebből 9 kanállal a 9 tojásfehérjébe ,amit kemény habbá verünk.
1,8 liter vízbe meg kell főzni 6 és fél csomag vanília pudingot  a maradék cukorral.
A habot a még forró pudingba kell keverni.Célszerű egy hablapáttal.

Egy magasfalú  tepszibe tesszük a kisült és kihűlt krémes lapot  majd megtöltjük a krémmel és befedjük a másik lappal.
1 napot hagyjuk állni, majd szeleteljük.

Ha valaki szeretné leegyszerűsíteni akkor a lapot készen is megvásárolhatja.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése