Házi kenyér
Fél kg langyos lisztett ami nálam jelenleg tönköly és fehérliszt keveréke 2-4 dkg sóval és fél csomag élesztővel (amit előttelangyos vízben felfuttatunk ) megdagasztjuk.
Cipó alakot formálunk és a tetejét finoman megszórjuk lisztel.Letakarjuk és 25-35 percig langyos helyen kelesztjük.
Ha megkelt akkor ebből vehetünk ki kovászmagnak a következő kenyérhez.
Tetszés szerint formázzuk,nálam most kerek kenyér készült.Tetejét bevagdostam és 1 percet még így pihentettem.
Előmelegített sütőben (240 Celsius fokos) tettem, majd 5 perc sülés után a hőfokot 190 Celsius fokra visszavettem.
A sütés ideje 25-30 perc
Én mindig teszek egy vízzel telt edényt a sütő aljába.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése