2016. augusztus 20., szombat

                             Anikám mese almása



Finom ,omlós és puha napokig eltartható sütemény (mármint ha marad :) )

A töltelékhez 1,5kg-2 kg almát megpucolunk, lereszeljük,megcukrozzuk, fahéjjal ízesítjük és egy fél citrom levével meglocsoljuk.

A tésztához összekeverünk 5o dkg lisztet,1sütőporral,1 vaníliás cukorral,és 2o dkg kristály cukorral.Egy másik edénybe pedig :
2o dkg margarint egy tojással,és egy tejföllel kikeverünk , majd összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.

Ha összeállt a tészta 2 felé osztjuk, és kinyújtjuk.

A tepsit kikenjük margarinnal és liszttel beszórjuk .Beletesszük a kinyújtott tésztát,és búzadarával megszórjuk. Tetejére a kicsavart almát tesszük,majd befedjük a tészta másik felével.
Villával megszurkáljuk.Előmelegített 18o C fokos sütőben 3o perc alatt készre sütjük (tű próba)
Ha kihűlt szeleteljük, tetejét porcukrozzuk,és tálaljuk.

Jó étvágyat ! 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése